“Valami, ami szavakkal nehezen megfogalmazható.

Valami, ami érzelmes és érzéki. Közöl, noha nem beszél.”

Lendület, professzionalizmus… Corvinus!

Tevékenységünk: Kikapcsolódás, szórakozás, közösségteremtés, értékmegőrzés! A magyar népi kultúra örökérvényű és letisztult üzeneteinek megismertetése, továbbadása a jövő generációinak.

CKN_Logo_v3-1024x1024A BCE diákszervezeteként működő Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes 1948-ban alakult és működik az egyetem keretein belül. Tagjaink egyetemisták, fiatal pályakezdő értelmiségiek.  Többségünk nem budapesti, az ország különböző pontjairól, más-más együttesekből érkeznek.

Rendszeres résztvevői vagyunk kiemelt külföldi és országos szakmai fesztiváloknak, egyetemi és különböző céges rendezvényeknek. Az elmúlt években Barcelonában, Veronában, Stockholmban képviseltük az országot. Több alkalommal szerepeltünk a Tavaszi Fesztivál és a Sziget Fesztivál különböző rendezvényein, valamint  a világhírű Muzsikás Együttes kiemelt koncertjeinek állandó vendégeként.

Szakmai munkánkban mindig nagy hangsúlyt kap a közvetlen, helyszínen történő ismeret- és tapasztalatszerzés is. A próbatermi munka mellett táborok, gyűjtő utak alkalmával tanuljuk meg egy-egy vidék táncait. Műsorainkban mindig azokat a formákat és kifejezési módokat keressük, amelyekkel a XXI. század embere számára is élvezhető és izgalmas élményt adhat a folklór.

Legkiemelkedőbb szakmai eredményeink az elmúlt években:

– „2008-2012 Kiválóan minősült együttes” Martin György emlékplakett
– 2013. „Mesterek és tanítványok” művészeti díj,
– 2013. XXII. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, Együttesi nívódíj
– I. Agora Táncfesztivál és Koreográfus Verseny, Tatabánya,
„A legjobb autentikus koreográfia Díja” és a „A legjobb női tánckar Díja”
– 2014. „Ex Libris” művészeti díj
– 2015. XXIII. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, Együttesi Nívódíj II.
– 2016. XXVII. Zalai Kamaratánc Fesztivál, Autentikus néptánc kategória Koreográfusi Nívódíj I. fokozata
– 2017. XXIV. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, Együttesi Nívódíj III.
– 2017. XVIII. Büyükçekmece International Culture and Art Festival „Golden Bridge Folk Dances Contest”, Együttesi kategória II. helyezés

Együttes- és művészeti vezető: Deffend Irén (Inci)