“Valami, ami szavakkal nehezen megfogalmazható.

Valami, ami érzelmes és érzéki. Közöl, noha nem beszél.”

Szeptember 11-én újra kezdünk! – CKN utánpótlás

Tanfolyamaink évek óta nagy sikerrel működnek a Weryus Tánc-és Mozgásstúdióban.

Tevékenységünk: kikapcsolódás, közösségteremtés, értékmegőrzés.

Téged várunk:

  • ha már táncoltál valaha és hiányoznak a próbák, bulik, edzőtáborok
  • ha nem táncoltál még soha, de szeretnél új dolgokkal megismerkedni és új barátokra találni
  • ha szereted a népzenét, a néptáncot és a táncház izgalmas program számodra

A tanfolyam végére, olyan biztos anyagtudást szeretnénk átadni a résztvevőknek, amellyel képesek lesznek szabadon improvizálni.

Oktatók:

  • Taki (Takács Gábor János) – A Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncművészet, a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes utánpótlás csoportjának tanára, táncpedagógus.
  • Inci (Deffend Irén) – A Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes együttes és művészeti vezetője, táncművész, koreográfus, táncpedagógus.

Ha kedvet kaptál tekints meg minket a facebook-on, vagy a folkrádión és jelentkezz!

Facebook: https://www.facebook.com/events/2714841671875411/

Folkrádió: https://folkradio.hu/naptar/esemeny/23649/2018-09-11/urlsafeTitle

“Lendület, professzionalizmus, CORVINUS!”

Részvételi díj: 5000 Ft / hó vagy 1500 Ft / alkalom

2 napos Tánctáborral zártuk az évet!

Két napos tánctáborral zártuk le az évet Dinnyésen, a felnőtt utánpótlás csoportunkkal! Oktatás, ismétlés, élőzenés táncház, egy kis forgatás, csapatversenyek, vetélkedők, egy kis találkozó, táncverseny is! Ilyen sok minden beleférhet 2 napba, ha nem alszunk!

3 napos Néptánc kurzus a Weryusban

Időpont: Július 10-11-12

 

Az oktatókról:

Taki (Takács Gábor János) A Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncművésze, a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes utánpótlás csoportjának tanára, táncpedagógus.
Inci (Deffend Irén) A Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes együttes és művészeti vezetője, táncművész, koreográfus, táncpedagógus.

Tevékenységünk:
Kikapcsolódás, szórakozás, közösségteremtés, értékmegőrzés. Tanfolyamaink évek óta nagy sikerrel működnek a Weryus Tánc- és Mozgásstúdióban. “Lendület, professzionalizmus, CORVINUS!”

A kurzus célja:
A kalotaszegi csárdás és szapora, valamint a hozzá tartozó legényes, a XXI. századi táncházak állandó eleme. Olyan letisztul formájú és szerkezetében is jól követhető páros tánc, amit mindenki szívesen tanul meg. A kurzus végére egy olyan biztos anyagtudást szeretnénk átadni a résztvevőknek, amellyel képesek lesznek szabadon improvizálni. A megszerezett tánctudással átélhetik azt az élményt, hogy mernek táncolni, amikor megszólal a csodás kalotaszegi muzsika.

Téged várunk,
• ha már táncoltál valaha és hiányoznak a próbák, bulik, edzőtáborok
• ha nem táncoltál még soha, de szeretnél új dolgokkal megismerkedni és új barátokra találni
• ha szereted a népzenét, a néptáncot és a táncház izgalmas program számodra

A táncanyagról:
Kalotaszeg tánckultúrája nem olyan régies ugyan, mint más erdélyi népcsoportoké, de bizonyos tánctípusok legfejlettebb formáit épp itt találjuk meg. A hagyományos táncok fejlett fokon, tudatos őrzése mellett tánckészletükbe régibb és újabb polgári társastáncok is beszűrődtek. A kalotaszegi táncok csúcsát a régi stílusú legényes jelenti, mely régebben a táncrend kezdő tánca volt. Ma már nem mindenki járja, egy-egy faluban csak néhány kiváló táncos ismeri, motívum gazdag s rendkívül tömör, zárt szerkezetű formában táncolják, mialatt a leányok kis zárt körökbe fogódzva „sifitelnek”. A kalotaszegi csárdás egyszerűbb, mint a mezőségi, a férfiak már kevesebbet figuráznak, de a nőket megforgatják karjuk alatt, akik rendkívül virtuóz forgók. Friss csárdásuk, a „szapora” tempója igen gyors. (Forrás: Magyar Néprajzi Lexikon)

Órarend:
Aug. 10-11-12 18:00-19:30-ig

Árak:
Órajegy: 2000 Ft;
3 napos bérlet: 5000 Ft

Jelentkezni/ érdeklődni a helyszínen, privát üzenetben vagy a weryus@gmail.com email címen. Cím: 1066 Bp. Teréz krt 4 Bejárat: Dohnányi Ernő utca 3.

Link: 

Weryus Tánc- és Mozgásstúdió – Budapest

Folkrádió

Lendület, professzionalizmus… Corvinus!

Tevékenységünk: Kikapcsolódás, szórakozás, közösségteremtés, értékmegőrzés! A magyar népi kultúra örökérvényű és letisztult üzeneteinek megismertetése, továbbadása a jövő generációinak.

CKN_Logo_v3-1024x1024A BCE diákszervezeteként működő Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes 1948-ban alakult és működik az egyetem keretein belül. Tagjaink egyetemisták, fiatal pályakezdő értelmiségiek.  Többségünk nem budapesti, az ország különböző pontjairól, más-más együttesekből érkeznek.

Rendszeres résztvevői vagyunk kiemelt külföldi és országos szakmai fesztiváloknak, egyetemi és különböző céges rendezvényeknek. Az elmúlt években Barcelonában, Veronában, Stockholmban képviseltük az országot. Több alkalommal szerepeltünk a Tavaszi Fesztivál és a Sziget Fesztivál különböző rendezvényein, valamint  a világhírű Muzsikás Együttes kiemelt koncertjeinek állandó vendégeként.

Szakmai munkánkban mindig nagy hangsúlyt kap a közvetlen, helyszínen történő ismeret- és tapasztalatszerzés is. A próbatermi munka mellett táborok, gyűjtő utak alkalmával tanuljuk meg egy-egy vidék táncait. Műsorainkban mindig azokat a formákat és kifejezési módokat keressük, amelyekkel a XXI. század embere számára is élvezhető és izgalmas élményt adhat a folklór.

Legkiemelkedőbb szakmai eredményeink az elmúlt években:

– „2008-2012 Kiválóan minősült együttes” Martin György emlékplakett
– 2013. „Mesterek és tanítványok” művészeti díj,
– 2013. XXII. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, Együttesi nívódíj
– I. Agora Táncfesztivál és Koreográfus Verseny, Tatabánya,
„A legjobb autentikus koreográfia Díja” és a „A legjobb női tánckar Díja”
– 2014. „Ex Libris” művészeti díj
– 2015. XXIII. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, Együttesi Nívódíj II.
– 2016. XXVII. Zalai Kamaratánc Fesztivál, Autentikus néptánc kategória Koreográfusi Nívódíj I. fokozata
– 2017. XXIV. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, Együttesi Nívódíj III.
– 2017. XVIII. Büyükçekmece International Culture and Art Festival „Golden Bridge Folk Dances Contest”, Együttesi kategória II. helyezés

Együttes- és művészeti vezető: Deffend Irén (Inci)